Body Worlds

Museum, Amsterdam, 22 februari 2017

 

Waarom naar Body Worlds
Ik ben met mijn moeder en broertje naar Amsterdam geweest. Eerst waren we van plan om naar Madame Tussauds te gaan, maar toen zagen we dat er ook een ander museum in de buurt was, Body Worlds. Dat leek ons een heel intressant museum en leuk om te combineren met een dagje amsterdam. 

 

Wat is Body Worlds
Body Worlds is een museum dat helemaal gaat over het menselijk lichaam, over de spieren, en over hoe alles werkt in het lichaam. Toen we in het museum waren, hadden we onze jas in een kluisje gedaan en gingen we met de lift naar de zesde verdieping. Daar begon het museum. In het museum waren veel dingen te zien over het menselijk lichaam, maar ook over onze manier van leven. In het museum kon je ook bijvoorbeeld zien wat gemiddelde mensen in bepaalde landen eten en drinken en hoeveel ze daar aan uitgeven. Zo zag je dat in Amerika heel veel dingen werden gegeten die helemaal niet gezond zijn, en in Azie bijvoorbeeld weer heel veel groente en fruit werd gegeten en dat ze daar ook veel minder geld aan uitgaven. Nederland was ook niet het gezondste land. Het museum ging vooral over de spieren en de rest van het menselijk lichaam. Alle "poppen" die daar stonden waren bijvoorbeeld door de midden en dan kon je heel goed zien wat er allemaal zat. Maar, het waren geen poppen. Het waren allemaal echte mensen. Ze zijn natuurlijk al overleden en ze wisten al dat hun lichaam gebruikt zou worden voor Body Worlds. Maar het idee dat het echte mensen zijn geweest, vond ik toch niet zo heel erg prettig. Maarja, daar dacht ik maar niet bij na, ik was er omdat ik het toch wel heel erg intressant vind.

Je kon wel heel mooi alles spieren zien in de verschillende mensen die daar stonden. Ze maakte namelijk allemaal verschillende bewegingen en daarbij gebruikten ze natuurlijk ook verschillende spieren. Er lagen ook hersenen en longen. Bij die 2 lagen er van allebij 2. Bij de hersenen lag een gezond voorbeeld en een voorbeeld die van iemand was geweest met Alzheimer. Dat was heel raar, want de hersenen waren gewoon helemaal gekrompen. Bij de longen lag ook een gezond paar longen en een paar longen van iemand die gerookt had. De longen van iemand die gerookt had, waren gewoon bijna helemaal zwart. Er was één ding dat ik toch wel heel erg mooi vond en dat was een man die over een hekje sprong, want daar kon je zo mooi en goed alle spieren zien.

 

Wat ik er van vond
Ik vond het allemaal echt heel erg intressant en leerzaam om te zien. Je kon alle spieren goed zien en welke spieren ze bij welke beweging gebruiken, Maar nog steeds het idee dat het echte mensen zijn geweest, dat vind ik helemaal niks. 

 

Recensie

Wauw!

10
 
Arumar,
02 maart 2015
 

Erg mooie tentoonstelling over het menselijk lichaam. Bij binnenkomst kan je je jas achterlaten in een kluis (2 euro, krijg je na afloop helaas niet terug). Daarna naar de 6e etage met de lift waar de tentoonstelling begint. Het was zeer interessant en leerzaam om verschillende organen te zien en prachtig om te zien hoe de lichamen zijn tentoongesteld. De tentoonstelling is ook voor mensen met een medische achtergrond een echte aanrader. Enige minpunt is de hoge prijs, ik heb 26 euro voor 2 kaartjes betaald met ING rentepunten korting. De normale prijs is 20 euro pp. Een bezoek duurt ongeveer 2 uur. Het personeel is erg vriendelijk en loopt op de zalen om alles schoon te houden.

Gereisd met partner in 2015

 

 

Reactie op recensie
Het is inderdaad een erg mooie tentoonstelling, allemaal mooi neergezet.Het personeel is vriendelijk en alles zag er inderdaad netjes en schoon uit. Kortom een mooie tentoonstelling. Gecombineerd met een dagje Amsterdam kan je er een hele leuke dag van maken.